Skip to main content

Natuurgebied De Slufter

De kweldervlakte die tussen twee zanddijken ligt en maar niet dicht wilde, dat is natuurgebied de Slufter. Door een mislukte poging tussen 1600 en 1900 om de zandvlakte tussen Texel en Eierland te dichten, mogen wij nu genieten van deze ruige natuur op Texel.

Je kan er prima wandelen en zo de flora en fauna ontdekken. Dat kan van dichtbij, maar ook van een afstandje; er is namelijk een uitkijkpunt met verrekijker. Deze plek houdt de voeten droog wanneer de kwelder na een flinke storm onder water staat, na van het mooie uitzicht genoten te hebben is het heerlijk vertoeven in ons café-restaurant.

De Slufter heeft dezelfde mentaliteit als ons eetcafé; iedereen is welkom!

Wandelroutes

Binnen dit prachtige natuurgebied op Texel kan je uitgebreid wandelen en genieten van de Slufter. Loop een rondje in deze kwelder aan de Noordzee en ontdek wat de Slufter zo bijzonder maakt.

Vanaf dit punt kan je verschillende kanten op, bijvoorbeeld: richting de vuurtoren of natuurgebied de Muy. Je kan het natuurlijk ook omdraaien en naar de Slufter toe lopen, zo kan je na de wandeling bijkomen in ons restaurant onder het genot van een drankje of een maaltijd.

Bekijk hier de mogelijke wandelroutes.

Fietsroutes

Hoewel je niet kan fietsen ín natuurgebied de Slufter, is er een mooie route langs de Slufter. Begin bij Café Restaurant de Slufter, fiets langs knooppunten 22, 27, 28, 29 en 31.  Zo maak je een tocht van 36 kilometer langs de Waddenzee, over het eiland, langs natuurgebied de Slufter en plof je vervolgens lekker neer op ons terras voor een drankje of een maaltijd.

Speeltuin

Hebben je kinderen geen zin meer om aan tafel te zitten? Geen probleem!

Tegenover het Sluftercafé is een speeltuintje aanwezig.

Sluftertips

Vliegveld

Klaar met eten? Op ongeveer 2 km afstand ligt het vliegveld van Texel. Zie de parachutisten naar beneden komen of bezoek het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel.